Antal: 2-3

Ingredienser



450g rejer
3 fed hvidløg
1 ½ tsk. st. koriander
3/4 tsk. st. muskat
1 fint hakket løg
1 sammen pisket æg
½ tsk. salt
peber
rasp
vindrueolie til stegning.


Dressing:
2 - 3 dl økologisk cremefraiche
2 spsk. Økologisk Olivenolie
Saft af ½ limefrugt
salt og peber.

 

Rejekugler

Beskrivelse

 


Hak rejerne og bland med de øvrige ingredienser.
Form til kugler, Rul dem til sidst i rasp
 og steg dem let gylden.

 

 

   
   Dressing:

Kom alle ingredienser i en skål
og bland det sammen.
Smag til med salt og peber.


Velbekommen
🤪 

Antal: 1

Ingredienser



2 cl. malibu rum
2 cl. rød grenadine (rose´s)
2 cl. jamicarum Eller cubrana white rum.
2 dl. ananas juice.


 

Jungle juice

Beskrivelse


Kom det hele i en blender / eller en håndblender (altså i høj skål )
mix det sammen i ca 5 - 7 sek.

hæld det hele op i et højt glas og top med dåse flødeskum.

Dette smager Nam nam nam.

🤪

 

Antal: 2

Ingredienser
Sushi Sashimi.

400 g laks.
 1 Øko lime.
8 spsk soja.
3 spsk øko Blomster honning.
1 spsk ingefærsaft*.

PYNT:

Rosepeber.
Frisk koriander blade.

Sushi Sashimi

Beskrivelse
Riv skallen på limen og pres
saften ud og bland det hele i en skål.
Blad limen og de øvrige ting
i samme skål.

Skær laksen ud i  tynde stykker, læg det hele i et fad og held saucen over.
Pynt det med rosepeber
og korianderbladene.

🤪 🤪 🤪 🤪 🤪 


*( riv ingefæren og pres saften ud af det )

NB !!!   HUSK KUN 1 SPSK INGEFÆR, da den er stærk

Antal: 4

Ingredienser

150 g Ungskud eller topskud brændnælder *

1 stort Øko. løg
1 fed hvidløg
4 - 5 danske nye  kartofler
1 - 1½ Liter vand
1 svinebouillon
ca. 700 g Vildsvine kød i tern
Lidt Øko.smør

* ( det tager ca 1-2 timer at plukke dem )
 
HUSK mange kærne boller eller brød til.



Brændenældesuppe

Beskrivelse


Hak brændnælderne, løget, hvidløg fint.

Kom smør i en gryde og steg kødet brunt og herefter held det over i en skål, kom lidt smør igen i gryden og kom så brændnælderne, løg og hvidløg i og svits det ca. 2- 3 min.
Kom kødet tilbage i gryden og tilsæt vand + bouillon. Skrap kartoflerne og skær dem ud i tern/både og kom dem i gryden.
lad det hele små simre i ca. 25 - 30 min. smag til med salt og peber.
 
Velbekomme.

Antal: 4

Ingredienser

ca.1000 g Elgkød

2 løg

2 - 3 gulerødder

2 laubærblad

10 allehånde

2 spsk. mel

hvidpeber ( ca 1-2 tsk.)

smør

vand

Tilbehør:

Nye danske kartoffler

Elg Gryde

Beskrivelse

Skær elgkødet ud i tern ca 2 cm store, skrald  gulerødderne og skær dem i ca 1 cm tykke skiver, skær løg i 4 kvarte. Start med at brune kødet og drys hvidpeber over kødet, når kødet er brunet af , kom gulerødder, lauerbærblade, allehånde og mel i.

Kødet skal nu dækkes med vand og lad det småkoge i ca 1 ½ - 2 timer.

Når der er ca 35 min tilbage så begynd at koge kartofflerne.

Velbekomme!!

 

🤪

Antal:

Ingredienser

15 g hybenskaller

5 g engelsk lakrids

15 g dansk honning

2 stk. kanelbark

3 stk stjerneanis

5 friske topskud af krusemynte

5 friske topskud af timian

½ flaske brøndum snaps eller 1/3 vest-højland whisky det sidste kan varmt anbefales.

LYSTFISKERENS DRAM

Beskrivelse

Det hele skal blandes og trække i 1 månede.

🤪

Antal: 4

Ingredienser

det der skal bruges er:

4 æg

1 stort glas nutella

1/2 kop mel

sprigform + bagepapir

Nutella kage

Beskrivelse

Kom 4 æg i en skål tilsæt 1½ dl nutella og mix det med en håndmixer i ca 3 min, tilsæt derefter melet.

læg bagepapiret op i springformen og sæt den ind i en forvarmet ovn i ca 30 min. ( 190 grader ).

 

GUF GUF  🤪

Antal: 4

Ingredienser

1 squash

1 æg

2 spsk sesamfrø

30 g permesan, revet

50 g rasp

salt og peber

2 spsk olivenolie

Bagepapir

ovnbagte squash skiver.

Beskrivelse

sådan gør du:

1)forvarm ovnen på 225 grader.

2) skær squashen ud i ca 12 skiver. Slå æg ud i en skål, og pisk det sammen.

Bland sesam, permesan, rasp, salt og peber sammen i en skål, og vend

først squashskiverne i æg, dernæst i paneringen.

3) læg squashskiverne på et stykke bagepapir og pensl en smule olie på.

sæt med i midten af ovnen og bag dem i ca 20 - 25 min - vend dem undervejs,

så de bliver sprøde og gyldne på begge sider.

man kan enten spise dem som tilbehør, som snack eller bare som de er.

 

   GUF GUF    🤪

 

Antal:

Ingredienser

1 Dåse flødeskum eller 1/4 piskefløde.

1 stor bakke jordbær

1 pose med sort krymmel

en pincet til at sætte øjne, næse og knapper på.

 

Jordbær julemænd

Beskrivelse

Først vask jordbær, skær den grønne del af lige over, så der IKKE kommer formeget jordbær af.

Skær så toppen af jordbæret ca 1 - 2 cm så det danner en kajle (se foto)

pynt med flødeskum, sæt jordbærkejlen på og top med en meget lille klat flødeskum.

sæt så sort krymmel på med en pincet, så du kan lave øjne, næse og knapper på.

 

Velbekommen !!! en sjov lille ting til pynt eller til dessert med is eller hvad man nu vil.